EU-kandidat: Løkke-sag koster stemmer

Venstres EU-kandidat Harry Jensen mener, at sagen om Venstre-formandens forbrug af partikassen vil koster stemmer til EU-valget søndag den 25. maj.

Harry.jpg

Kun otte dage før EU-parlamentsvalget lander en ny sag om Venstre-formandens forbrug af partikassens midler yderst uheldigt, mener V-kandidat Harry Jensen fra Stauning.

- Jeg har haft mit medlemskort i 45 år. De første mange år knoklede jeg blandt andet med at skaffe medlemmer og penge til partikassen. Jeg ved, hvor svært det er. Jeg synes, beløbsstørrelsen man hører om her, er meget meget høj. Jeg er rigtig ærgerlig over den her sag, siger Harry Jensen.

Varmt formandssæde

Harry Jensens udtalelse falder efter Ekstra Bladets afsløringer om at V-formanden blandt andet har fået tøj betalt af partikassen for beløb i omegnen af 150.000 kroner.

- Der er ingen tvivl om, at sådan en sag, den kommer til at koste os listestemmer, og det ærgrer mig meget, siger Harry Jensen.

- Jeg vil jo gerne ud at diskutere politik i de her dage, men bliver mødt med et skævt smil, når jeg er rundt hos vælgerne, og fokus er trukket helt væk fra EU-politikken.

Tavs Rohde

En anden EU-kandidat fra Midt- og Vestjylland er Jens Rohde. Han var tidligere Venstres spidskandidat, men mistede opbakningen fra V-toppen og er nu at finde længere nede af listen.

Jens Rohde, der i øjeblikket sidder i EU-parlamentet og i byrådet i Viborg for, afviser at kommentere om den nye sag om formandens forbrug, vil få indflydelse på valget. Da TV MIDTVEST spørger, hvad han mener om de nye afsløringer, siger han dog, 

- Det har jeg nogle meget stærke holdninger til, men dem holder jeg for mig selv.

I Jens Rohdes bagland afviser formanden i Venstre Viborg også at kommentere sagen. Han siger dog, at han også tror, den vil koste listestemmer til EU-valget.

- Hvor meget eller hvor lidt det påvirker, er jo svært at sige. Men vi håber jo, vælgerne kan skelne imellem, hvad der foregår her til parlamentsvalget, og hvad der lige nu foregår omkring formandens person, siger Anders Jensen, formand for Venstre i Viborg.