Elever på sommerskole: Et helt års matematik på en måned

Mens mange unge nyder sommerferien, så er der nogle enkelte der stadig knokler på skolen. De for at komme ind på deres drømmestudie.

Der burde være helt tomt i cykelstativerne foran Herning Gymnasium. Det er sommerferie, men i små lommer på skolen gemmer sig videbegærlige elever.

quoteDet er hårdt, fordi det er så intenst.

Anne Sofie Engelbrecht Troelsen

- Jeg er i gang med at læse mit matematik op, så jeg kan få det fra et b- til a-niveau, så det bruger jeg en stor del af min sommerferie på, fortæller Anne Sofie Engelbrecht Troelsen fra Bording.

Anne Sofie Troelsen vil gerne læse biologi på universitet. Det kræver et ekstra ryk her i sommerferien for at få differential-ligningerne helt på plads. Undervisning i godt otte timer hver dag hele juli - og så lidt hjemmeopgaver.

- Det er hårdt, fordi det er så intenst. Normalt er man vant til at skifte mellem forskellige fag og at kunne gå lidt til og fra og have sin sædvanlige rytme gennem skoleåret.

Anne Sofie Engelbrecht Troelsen
Anne Sofie Engelbrecht Troelsen
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Der er flere ting, der gør sommerskolen lidt hårdere end normal skolegang.

- Her der er det ét fag fra morgen til sen eftermiddag. Og så når man kommer hjem, så fortsætter det, fordi der skal laves afleveringer, siger Anette Pedersen, uddannelseschef på Herning Gymnasium.

En af eleverne medgiver, at der er tryk på.

- Det er jo et helt års matematik, man får ned på en måned, så der er meget at lave, men det er også spændende, og man lærer en masse på samme tid, mener Emil Vinter Nielsen fra Herning.

Se tv-indslag om eleverne, der knokler i sommerferien.