Et år efter skybruddet i Skjern

I Skjern-området kæmper mange stadig for at komme ovenpå igen efter sidste års massive skybrud

150907SkjernVand.jpg

For præcis ét år siden i dag stod Skjern-området under vand.

Et massivt skybrud oversvømmede huse og veje, og mange er stadig den dag i dag mærkede efter uvejret.

Alt øl blev kasseret

På Rækker Mølle Bryghus måtte de kassere alt øl i lagringstankene, da kældrene sidste år blev oversvømmet. Blandt andet sidste års julebryd, der aldrig nåede butikshylderne.

Vejen foran bryghuset blev skyllet væk i vandmasserne, og de har måttet totalrenovere hele kælderen.

- Det var ikke bare vand, det var møgbeskidt vand, så dengang vi fik vandet væk, var der så meget mudder over det hele, fortæller Kurt Bøndergaard, der er forpagter på Rækker Mølle Bryghus.

Siden har de gjort meget for at sikre sig, at den samme situation ikke vil opstå igen.

Nu kan vandet bare komme, for nu kan det komme væk. Det var udfordringen før. Der kunne kun det kun komme et sted hen - og det var ind til os, siger Kurt Bøndergaard.

Endnu ikke flyttet tilbage

På Seniorcenteret i Skjern blev de også hårdt ramt. Skaderne efter skybruddet er så omfattende, at lederen af centret ikke forventer, at de nogensinde kan flytte tilbage i bygningerne.

- Den dag, hvor alt vandet kom, kunne jeg se, at det bare flød rundt herinde med køleskab, fryser, borde og stole. Selvom fryseren var godt fyldt op, kunne den sagtens flyde rundt som en badebold, fortæller Janne Nielsen, der er leder af aktivitetscentret.

Hun håber, at de ældre inden længe får et nyt og vandfrit aktivitetscenter.

- Vi har alle ønsket at komme tilbage, for vi har været glade for det. Men man har ikke kunnet sikre, at vi kunne være hernede, siger hun.