Esportscenter i Skjern skal samle de unge om computerne

I Skjern vil man satse på esporten, og derfor har de i Skjern Sportscenter tilføjet en esportsafdeling, der skal åbne i september.

Esport
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Jakob Søndergård spiller dagligt 3-4 timers computer om dagen hjemme i Hemmet, men da han spillede mest, spillede han 10-12 timer om dagen. I Ringkøbing-Skjern Kommune vil man gerne have de unge væk fra computerne derhjemme. 

Derfor har de i samarbejde med DGI Vestjylland taget initiativ til at åbne et esportscenter, som kommer til at ligge i kulturcentret i Skjern. 

- Det bliver stort, siger Jakob Søndergaard til TV MIDTVEST. 

Hos DGI Vestjylland er man også rigtigt glade for initiativet. De har ansat en esportskonsulent for at få en andel af esport, som forudses til at blive en af de tre største sportsgrene på verdensplan. 

- Det er jo kanon, at vi har fået denne her mulighed, siger Ole Schmidt, der er esportskonsulent hos DGI Vestjylland. 

DGI Vestjylland og Ringkøbing-Skjern Kommune har tilsammen skudt 150.000 kroner i projektet for at starte en forening, der skal samle de unge gamere i Skjern. 

Hos DGI Vestjylland tror esportskonsulenten, at man kommer til at se en eksplosiv vækst i antallet af esports-foreninger. 

- Indenfor et år tror jeg, at vi har 20-25 foreninger i DGI Vestjylland, siger Ole Schmidt. 

Jakob Søndergaard skal være træner i Skjerns første esportsforening, og han glæder sig til at bidrage. Han tror, at foreningen kan hjælpe imod ensomhed.

- Jeg tror, at det kan give rigtigt meget, og især til dem, som bliver meget asociale af at sidde derhjemme ved computeren, siger Jakob Søndergaard. 

Det nye e-sportcenter i Skjern åbner efter planen 25. september. 

2:32
DGI Vestjylland og Ringkøbing-Skjern kommune åbner nyt center, hvor computerspillere kan dyrke deres sport med træner og fællesskab.