Personlige stemmetal: Esben Lundes afløser får halvt så mange stemmer på hjemmebanen

Kenneth Mikkelsen skulle løfte arven efter Esben Lunde Larsen. Det lykkedes ham ikke at trække samme store personlige stemmetal som forgængeren.

Erhvervsdirektøren Kenneth Mikkelsen stod overfor en stor opgave. Det lykkedes ham ikke at få ligeså mange stemme som forgængeren Esben Lunde Larsen.
Erhvervsdirektøren Kenneth Mikkelsen stod overfor en stor opgave. Det lykkedes ham ikke at få ligeså mange stemme som forgængeren Esben Lunde Larsen.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Det var en stor opgave, der hvilede på Kenneth Mikkelsens skuldre, da han forud for dette Folketingsvalg overtog Venstre-stafetten i Ringkøbing-kredsen efter den helt store stemmesluger Esben Lunde Larsen.

Nu viser de personlige stemmetal, at det ikke helt er lykkedes den nye dreng i klassen at leve op til sin forgænger.

Ved Folketingsvalget i 2015 trak Esben Lunde Larsen 8.622 personlige stemmer i Ringkøbing-kredsen, der regnes for at være en stærk Venstre-kreds. Ved dette valg har cirka halvt så mange vælgere – 4.043 – valgt at stemme personligt på Kenneth Mikkelsen.

Om det er nok til, at Venstremanden får én af de fem mandater i Vestjyllands Storkreds er endnu uvist.

- Sådan lige umiddelbart ser det svært ud. Der er flyttet meget fra Venstre til Kristendemokraterne, siger Kenneth Mikkelsen

Intet er dog afgjort, før de personlige stemmer i alle kredse er talt op. Derfor bliver det en nat i spænding for Kenneth Mikkelsen.

- Det bliver med en hel masse sms’er og et regneark for at forsøge at stykke et billede sammen, siger han.

KD-kandidat får kanon-valg i Ringkøbing

Mens Kenneth Mikkelsen må vente i spænding lidt endnu, så er gassen gået af ballonen for en af kredsens andre store stemmeslugere. Nu står det nemlig klart, at kristendemokraterne på trods af et flot valg, mangler 190 stemmer for at komme i Folketinget.

- Det er så tæt på. Det er helt henne ved stregen uden at komme ind over stregen, så det er klart, det gør ondt. Det er vilkårene, siger Kristian Andersen, der opstillet for partiet i Ringkøbing-kredsen.

Han kan dog til gengæld glæde sig over, at han er Ringkøbing-kredsens højdespringer, når det kommer til antallet af personlige stemmer. 

I 2015 valgte 1.986 vælgere i Ringkøbing-kredsen at sætte kryds ved kristendemokraten. Denne gang har 5.066 stemt personligt på ham. Det er dog stadig ikke nok til, at Kristian Andersen får plads i folketingssalen.