Esben Lunde undskylder Facebook-opslag

Den nye miljø- og fødevareminister står ved sin kritik af Ida Auken, men beklager den "hårde tone"

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har høstet en del kritik, efter at han søndag aften langede ud efter De Radikales Ida Auken på Facebook.

- ...hvor er det også skønt for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne og dermed ikke længere kan blamere sig med sine gratis og selvgode politisk korrekte holdninger, skrev han blandt andet i opslaget.

Men i et nyt indlæg mandag morgen trækker ministeren nu i land:

- Måske var tonen en anelse for hård i mit opslag i aftes - det vil jeg gerne beklage. Men jeg blev stærkt forundret over at høre Ida Auken i TV Avisen ytre, at hun mener, jeg ikke bekymrer mig om miljøet, når jeg endnu ikke har mødtes med hende som miljø- og fødevareminister og talt politik, skriver Esben Lunde Larsen mandag morgen.

Blev provokeret af udtalelse i TV Avisen

Esben Lunde Larsen skrev sit kontroversielle Facebook-opslag efter, at han i TV Avisen havde hørt Ida Auken udtale:

- Det virker som om, vi har fået en minister, der er om muligt mere ligeglad med miljøet, og det ærgrer mig selvfølgelig.

Det fik Esben Lunde Larsen til at lægge en tekst på Facebook, hvor han udtrykte glæde over De Radikales manglende aktuelle indflydelse i dansk politik.

- Hvor er det dog befriende, at De Radikale er blevet irrelevante spillere - både når det gælder miljø- og fødevarepolitik, men også integration- og udlændingepolitik, hvor Soc.dem. endelig er kommet fri af det politisk korrekte radikale favntag ... Samme frihed har danskerne nu fået mulighed for med deres adjø til Auken, skrev han blandt andet.

Står fast på kritik

Mandag morgen står han fast på, at han mener, Ida Aukens kritik var usaglig. Han påpeger, at hans første handling i det nye ministerium "er at sætte gang i forhandlinger om en netop en naturpakke, der skal styrke vores natur".

- At jeg kommer fra ProduktionsDanmark er ikke lig med, at jeg ikke kerer mig om miljøet - tværtimod, lyder det nu fra Venstre-ministeren.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.