Esben Lunde ser ikke udskydelse af skovlov som politisk nederlag

Esben Lunde Larsen ser ikke udskydelsen af skovloven som et politisk nederlag.

esbenlundelarsen.jpg
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Der bliver alligevel ikke bygget vindmøller, skovbørnehaver og friluftsanlæg i plantager med fredsskov.

Det er ellers kun tre måneder siden, at Miljø- og Fødevareminister, Esben Lunde Larsen, lagde op til en radikal ændring af skovloven, der skulle give tilladelse til den slags byggerier. Nu får intern uenighed i regeringen ministeren til at udskyde planerne. Esben Lunde Larsen afviser dog, at det er fordi, han har fået kolde fødder.

- Det har vi på ingen måder, men vi har fået en regeringsomdannelse, og det er kun naturligt at tale med sine regeringspartier om, hvad de ser sig selv i, når man skal have ændret en lov, siger Esben Lunde Larsen (V).

Ministeren afviser, at udskydningen af skovloven skulle være et politisk nederlag, og han forventer da også stadig at få gennemført en del af den.

-  Jeg er helt sikker på, at vi kommer til at lave et spor, som kommer til at indeholde elementer af det, vi oprindeligt fremsatte. Men det er klart, at det er vigtigt at favne, at vi er flere partier i en regering, og så er det også vigtigt at have en god dialog med aktørerne i det her, blandt andet skovrådet. Det har vi gennemført i løbet af januar og februar, siger Esben Lunde Larsen.

Ikast-Brande Kommune ærger sig

Politikerne i flere af landsdelens kommuner havde set frem til de muligheder en liberalisering af skovloven ville give. I Ikast-Brande Kommune havde de planer om store vindmøller i et skovområde.

- Der er fin mulighed for at opstille vindmøller her, hvor de her træer i lige rækker står. De er plantet for at stå i 20-30 år for så at blive fældet igen, siger Henrik Engedahl (V), der er formand i Ikast-Brande Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

I dette område ville Ikast-Brande Kommune gerne erstatte træer med vindmøller
I dette område ville Ikast-Brande Kommune gerne erstatte træer med vindmøller

Udvalgsformanden mener, at det giver god mening at placere vindmøllerne i det nuværende skovområder.

- Det giver god mening at placere det her. Der er god vindenergi, og det er et godt sted langt væk fra mennesker, siger Henrik Engedahl.

Anderledes er reaktionen hos Danmarks Naturfredningsforening. Her er præsidenten glad for den nye drejning.

- De arealer vi har med skov i Danmark er forbeholdt skovdriften samt dyre- og plantelivet. Og vi mener, at skovene har så stor rekreativ værdi for danskerne, at sådan skal det blive ved med at være, siger Ulla Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Hvis skovloven ikke ændres vil Ikast-Brande Kommune forsøge at realisere vindmølleplanerne på andre måder.