Esben Lunde reagerer på EU-skrivelse

Miljø- og fødevareministeren har kommenteret på kritikken om landbrugspakken over for TV MIDTVEST.

Socialdemokraterne anført af partiets miljø- og fødevareordfører, Simon Kollerup, var tidligere ude med massiv kritik af regeringen og Esben Lunde Larsens landbrugspakke. Kritikken kommer efter, at Dagbladet Information kom i besiddelse af en officiel EU-pilotskrivelse om problemerne ved regeringens landbrugspakke.

- Der ligger lige nu en bombe, som truer med at sprænge i luften, under landbrugspakken. Hvis ikke regeringen får styr på de her mange problemer i landbrugspakken, så vil konsekvenserne blive enorme for Danmark, skrev Simon Kollerup tidligere i en pressemeddelelse.

Miljø- og fødevareministeren, Esben Lunde, har tidligere i dag afvist at kommentere på sagen over for Ritzau, men i TV MIDTVEST’s politiske magasin Krydsfelt svarer ministeren på kritikken.

-Jeg gambler naturligvis ikke med landbrugspakken. Når regeringen vedtager en politik som den her, får den en miljøfaglig og juridisk vurdering, og så meddeler man til EU-komissionen, at vi i Danmark ønsker at foretage et paradigmeskifte. Det forklarer vi kommission, og så er der nogle danske foreninger som eksempelvis Danmarks Naturfredningsforening, som klager til kommissionen over den førte politik. Derfor er kommissionen nødt til at reagere, siger Esben Lunde Larsen.

Ministeren: Ikke unormalt
I skrivelsen fra EU-kommissionen bliver der flere gange rejst kritiske spørgsmål til landbrugspakken, men Esben Lunde Larsen tager kritikken med ro.

- Som regering skal vi nu gøre rede for, hvad det er, vi har gang i. Kan det føre til, at EU vil trække vores landdistriktsstøtte? Ja. Kan det betyde, at man vil gøre noget ved vores kvægundtagelse? Ja. Men hør nu her: Danmark har fået åbningsskrivelser et hav af gange.

Ministeren udtalte tidligere, at han ikke kunne udtale sig, idet der kan blive tale om en formel juridisk tvist mellem kommissionen og den danske regering, og derfor ville ministeren ikke udtale sig.