Esben Lunde inviterer til borgermøde om ulven

Miljø- og fødevareminister vil tale med borgerne om ulve-problematikken.

Miljø- og Fødevarerminister Esben Lunde Larsen vil gerne have borgenes input om, hvordan han og regeringen skal forholde sig til ulven.
Miljø- og Fødevarerminister Esben Lunde Larsen vil gerne have borgenes input om, hvordan han og regeringen skal forholde sig til ulven.

Ulvene i det vestjyske er grund til meget bekymring for landmænd og lokale. Det får nu miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til at invitere berørte borgere og interessenter til et borgermøde om ulve. 

- Jeg forstår til fulde, at særligt vestjyderne er bekymrede og utrygge over at have ulven i deres skove og nær markerne med får. Borgermødet er en chance for at give udtryk for deres bekymringer. Jeg håber at se rigtig mange borgere og få lejlighed til at høre om deres oplevelser, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Miljø- og Fødevareministeriet har leget mødetlokale hos TV MIDTVEST på Søvej 2 i Holstebro. Fødevareministeren agter at byde velkommen til mødet og fortælle om regeringens arbejde med ulven. Derefter vil han lade ordet være frit.
 

2:16
Se intervew med Miljø- og Fødevareministeren her, hvor han blandt andet siger sin egen mening om ulven i Danmark. 

På sociale medier har det affødt kritik, at Esben Lunde Larsen afholder mødet i Vestjylland, hvor ulvens største kritikere bor. 

- Men det er jo der ulvene er, og derfor giver det rigtig god mening at holde ulvene, der hvor borgerne faktisk møder ulvene. Det ville være lidt ubegavet at holde det i Nordsjælland, hvor der ikke er set en ulv, siger Esben Lunde Larsen.  
 

Men her ved du på forhånd, at de ikke kan lide ulve?

- Der er da masser af vestjyder, der synes, det er en berigelse af naturen, at der kommer ulve. Og de har jo rig mulighed for at komme ligeså vel som alle andre steder fra landet, som gerne vil sige noget godt om ulven. Men vi har også brug for at tage den bekymring alvorligt, som blandt andet er hos borgerne, der hvor man møder den, siger Esben Lunde Larsen. 

Borgermødet afholdes mandag den 22. fra 15:30-16:30.

- Alle er velkomne. Af praktiske grunde vil pladser dog blive tildelt efter ”først til mølle”, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.