Esben Lunde forsøgte angiveligt at vælte Støjberg

I en ny bog kommer det frem, at Esben Lunde Larsen skulle have forsøgt at fjerne Inger Støjberg som politisk ordfører. Lunde afviser kupforsøget.

EB Kupforsøg

En ny bog om Inger Støjberg løfter sløret for et opgør mellem to af venstres nuværende centrale ministre.

Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, skal angiveligt have forsøgt at vippe udlændinge-, integrations- og boligminister, Inger Støjberg, af pinden som politisk ordfører for nogle år siden.

Det fremgår ifølge Ekstra Bladet af bogen ”Inger – Der hvor hun kommer fra”, som udkommer torsdag på Berlingske Media Forlag.

Bagtalte Støjberg

I bogen, som er skrevet af tidligere Venstre-ansatte journalist, Martin Hjort, og BT-reporteren, Andreas Karker, hedder det ifølge EB:

- Nogle af Venstre-folkene gik rundt og bagtalte Inger over for de af deres kolleger, de mente var modtagelige, skriver journalisterne i portrætbogen, hvor Esben Lunde Larsen udpeges som hovedmanden i det beskrevede kupforsøg.

Forsøget på at slippe af med Støjberg som politisk ordfører skulle være fundet sted på et sommergruppemøde i august 2014.

- Esben Lunde Larsen gik fra bord til bord og prøvede at piske en stemning op mod Inger Støjberg, og det var også det primære samtaleemne på terrassen senere på aftenen. Vurderingen blandt kollegerne var, at Esben Lunde Larsen hovedsagelig var drevet af egne ambitioner og troede, han selv havde en chance for at blive politisk ordfører, hedder det ifølge avisen i bogen.

Utilfredsheden med Støjberg skulle være opstået i kølvandet på en kronik, hvor Inger Støjberg i anledning af den islamiske højtid, Eid, angreb muslimske indvandrere for at være svært integrerbare.

Esben Lunde Larsen afviser

Esben Lunde Larsen siger til Ekstra Bladet, at det er lodret forkert, at han var aktiv i et forsøg på at fjerne Inger Støjberg som politisk ordfører:

- Jeg har ikke forsøgt at vælte Inger Støjberg. Derudover refererer jeg ikke fra Venstres sommergruppemøde, men da der nu er lækket fra debatten, kan jeg sige, at vi havde en åbenhjertig debat på mødet. Sådan ordner vi tingene i Venstre, og bagefter er vi lige gode kolleger, siger Esben Lunde Larsen til Ekstra Bladet i et skriftligt svar.

Inger Støjberg har ikke ønsket at kommentere bogens oplysninger over for Ekstra Bladet, og Esben Lunde Larsen har indtil videre ikke ønsket at kommentere sagen yderligere over for TV MIDTVEST og henviser til kommentarerne i Ekstra Bladet.