Erstatning for multimedieskat

Multimedieskatten har fået Energi Viborg til at betale deres vagtpersonale en kontant erstatning hver måned.

080110EnergiViborg001.jpg

Energi Viborg giver 25 ansatte 250 kroner ekstra om måneden for at kompensere for den omdiskuterede multimedieskat. Det er vigtigt hurtigt at kunne få fat på vagtpersonalet, fortæller administrerende direktør Christian Hagelskjær.- Vi skal levere el, vand og varme til forbrugerne 24 timer i døgnet 365 dage om året, og det er afgørende for forsyningssikkerheden, at vi kan få kontakt til vores medarbejdere. Hvis folk skal beskattes for at have telefonen med hjemme, så lader de den jo ligge på arbejde, siger Christian Hagelskjær.

Energi Viborg har kun tre mand på vagt ad gangen - en for el-, en for vand- og en for varmeforsyningen, og de kan have brug for at tilkalde andre kollegaer til at rådføre sig med, eller til at hjælpe med at reparere noget.

Multimedieskatten er på 3.000 kroner om året, og det er en usædvanlig løsning, at arbejdsgiveren går ind og kompenserer medarbejderne økonomisk. Men det er altså også kun Energi Viborgs vagtberedskab på 25 ansatte, der får de 250 kroner om måneden. Øvrige medarbejdere - inklusive direktøren - må selv betale multimedieskatten.

Se hjemmeside om multimedieskat her