Erik Rasmussen bliver lærer på Hald Ege

Den kendte fodboldtræner, der netop er blevet fyret i Vendsyssel, skal fra august være underviser ved Viborg.

Den tidligere Vendsyssel, FC Midtjylland og AGF-træner Erik Rasmussen har fået nyt job.
Den tidligere Vendsyssel, FC Midtjylland og AGF-træner Erik Rasmussen har fået nyt job.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Hald Ege Høj-, Fri- & Efterskole ved Viborg fortsætter sin taktik med at tilknytte store sportsnavne til lærerstaben.

Skolerne har i forvejen navne som håndboldspilleren Ann Grete Nørgaard og den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen på lønningslisten, og fra august bliver fodboldtræneren Erik Rasmussen ansat som sports- og fodboldansvarlig.

- Vi er stolte over at kunne præsentere Erik Rasmussen på Hald Ege, siger forstander Erik Junker i en pressemeddelelse.

Erik Rasmussen kommer fra et job som cheftræner i 1. divisionsklubben Vendsyssel FF. Han bad selv om at blive løst af sin kontrakt med udgangen af den nuværende sæson, og det fik tirsdag klubben til at afbryde samarbejdet med omgående virkning til trods for, at holdet stadig er med i kapløbet om at rykke op i superligaen.

Dannelsesrejse

Den 57-årige fodboldtræner har i de seneste år været engageret i en fodboldskole i Sierra Leone, og Hald Ege har også tænkt sig at udnytte hans afrikanske kontakter.

Skolerne har i forvejen en dannelsesrejse til Afrika, og det er planen, at Erik Rasmusen - ud over at gøre eleverne til bedre fodboldspillere - skal videreudvikle denne rejse, ligesom eleverne på højskolen skal klædes på til NGO-arbejde i Sierra Leone og Ghana.

- Han er det helt oplagte valg for os, fordi han på fornem vis personificerer hele vores dannelsesprojekt, siger forstander Erik Junker.

Erik Rasmussen var fra 2004 til 2008 cheftræner i FC Midtjylland. Han har også været træner i klubber som AGF, Køge og Næstved. I sin aktive karriere i blandt andet Brøndby gik han under kælenavnet Tryllerik på grund af sin gode teknik.