Erik Poulsen er landsdelens EU-spidskandidat for Venstre

Erik Poulsen fra Stadil-Vedersø ved Ringkøbing er tirsdag aften blevet valgt som Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet i Vestjyllands Storkreds.

Med 86 ud af 149 afgivne stemmer blev Erik Poulsen ved et opstillingsmøde i Aulum tirsdag aften valgt til spidskandidat for Venstre i Vestjyllands Storkreds til EU-valget i maj 2019. Det gjorde han foran Natascha Joof fra Herning og Poul Arne Jensen fra Viborg.

- Det er utrolig spændende. Og det er helt sikkert noget, der optager mange mennesker på grund af Brexit, sagde han.

Især vil han have fokus på landbrug og fiskeri og adgangsforholdene til det britiske marked.

- Det drejer sig om millarder, der hvert år hentes i de britiske farvande, så det betyder meget for midt- og vestjyderne, siger han.

Skulle han blive valgt ind, så ser han som journalist formidlingen som sin helt store force. 

- Jeg kan formidle de særlige betydninger for midt- og vestjyderne, så det ikke bliver kompliceret, siger han.

Ulvedebat har skabt opmærksomhed

Erik Poulsen har især deltaget aktivt i ulvedebatten, og han er overbevist om, at det har været med til at gøre ham mere synlig.

- Jeg er gået ind i en debat, hvor folk har været. Det har også været med til at få folks opmærksomhed, og så har jeg ved samme lejligheder kunne fortælle om andre vigtige emner også, siger han.

Hvor meget ulvetemaet kommer til at fylde i den kommende kampagne er dog usikkert.

- Det er ikke sikkert, at jeg kommer til at snakke ulv. Hvis ministeren kommer med den gode løsning, som han har lovet, er det ikke sikkert, at jeg kommer til at snakke ulv i den her periode. I EU-sammenhæng er det en lille ting, siger han.

Der er 13 måneder til valget, som afholdes i maj 2019. Erik Poulsen skal nu bruge den kommende tid på at lægge en strategi for, hvordan han kommer bedst ud til både de midt- og vestjyske borgere og til resten af landet.