Erik er frivillig flere gange om ugen: - Jeg tror ikke, jeg kan holde op

Erik Maul er én ud af mange frivillige på diakonplejehjemmet Kærmindeparken i Bording. Og glæden ved at gøre noget for de gamle betyder alverden.

4:11
Her kan du se hele udsendelsen om Erik Maul og de andre frivillige på Kærmindeparken.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Erik Maul bruger hver uge flere timer som frivillig sammen med brugere og beboere på plejehjemmet Kærmindeparken i Bording. Blandt andet på en topersoners cykel.

- Det er rigtig hyggeligt. Især fordi det er på let at sidde og snakke med vedkommende, fordi vi sidder på samme cykel, siger Erik Maul, der er frivillig på Kærmindeparken. 

Han cykler blandt andet lange ture med borgerne. Det giver gode snakke, røde kinder og hyggelige stunder for både ham og hans medpassager.

- Jeg tror ikke, jeg kan holde op med det her, før jeg ikke kan mere, siger Erik Maul.

De lange cykelturer giver både Erik Maul og brugerne på Kærmindeparken skønne oplevelser.
De lange cykelturer giver både Erik Maul og brugerne på Kærmindeparken skønne oplevelser.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Der er cirka 70 frivillige tilknyttet Kærmindeparken. Og de frivillige udretter dagligt små mirakler overalt på stedet. Både på plejehjemmet og i daghjemmet.

- Der er selvfølgelig helt skarpe grænser for, hvad de frivillige går ind i – det er jo ikke plejeopgaver, det er nærvær, oplevelser, man får sammen og samværet i det hele taget, siger Karen Haurum.

Kærmindeparken er en del af Danske Diakonhjem. Det er den største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.

- Danske Diakonhjem har altid haft en tradition og kultur for at der er rigtig mage frivillige der kommer her. Og det er vi jo dybt taknemmelige for, for ellers kunne der ikke ske alle de aktiviteter, der sker i vores hus, siger Karen Haurum, der er forstander på Kærmindeparken.