Erhvervsmand bygger boliger ved Apple-center

En investor fra Hald Ege har købt 16 kommunale grunde ved Foulum for at bygge boliger nær det kommende Apple-center.

Kim Bloch Gouleffs firma KMBG Aps står for byggeriet.
Kim Bloch Gouleffs firma KMBG Aps står for byggeriet.

Mange virksomheder vil have en bid af æblet ved Foulum, og nu har en investor påbegyndt det første synlige projekt omkring milliardinvesteringen. Kim Bloch Grouleff handlede hurtigt, da Apple meldte sin ankomst ved Foulum.

- Det blev meddelt i radioen, og halvanden time senere kørte jeg rundt herude for at se, om der var nogle muligheder, siger Kim Bloch Grouleff.

Samme dag købte han seks store byggegrunde. Planen er, at der skal bygges mellem 10 og 16 huse, der skal fungere som overnatningsmuligheder for kommende rådgivere, entreprenører og håndværkere til det kommende Applebyggeri.

Husene er placeret på Marie Grubbes Vej 800 meter fra området, hvor Apple kommer til at ligge. Beboerne kan altså gå eller cykle på arbejde fra boligerne, fremfor at rejse 15 kilometer fra Viborg, som Kim Bloch Grouleff sammenligner med.

- Der kan bo otte håndværkere i mit hus, og så sparer de jo 50.000 kroner om måneden på køretid og transport, siger han.

Viborgegnens Erhvervsråd: Rettidig investering
Kim Bloch Grouleff er den første, der laver en konkret investering i kølvandet på Apples ankomst. Men han er langt fra den eneste, der ser muligheder i at investere omkring Foulum. Det oplyser Henrik Hansen, der er Erhvervsdirektør for Viborgegnens Erhvervsråd.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser. Jeg tror, vi har en liste med 160 virksomheder, siger han.

Ifølge Henrik Hansen afventer de 160 virksomheder mere konkrete planer fra Apple. Han tror dog ikke, at Kim Bloch Grouleff investerer for tidligt.

- Det kan jo vise sig at være meget rettidigt, fordi lige pludselig begynder byggeriet, og så vil der være behov for boliger af den ene eller anden art. husene jo være der. Det kan ikke nytte noget at vente et år eller to, for så er behovet måske dækket, siger Henrik Hansen.

Madpakker som ekstra service
En bonus for eventuelle håndværkerlejere i Foulum er, at Kim Grouleff vil forsøge at sælge en ekstra service.

- Vi kan få smidt morgenmad og madpakker ud til dem, hvis det ønskes, og så kan vi også levere aftensmad. Og når de så smutter hjem i weekenderne, så får vi nogle til at komme ud at gøre rent og fylde køleskabene op. Så det bliver lidt ligesom et hotel uden at være det, siger han.

Indtil videre bygges to huse - når de er lejet ud vil det tage tre måneder at bygge yderligere to huse. Apple begynder byggeriet i 2016, og det vil tage omkring 10 år bygge datacentret.