Erhvervslivet ventede i spænding

Mens Folketingets trafikordførere forhandlede i Transportministeriet, bed det vestjyske erhvervsliv negle og håbede til det sidste på en motorvej.

Johnthorsoe.jpg

De har været på kampagne-ture til Christiansborg. De har lavet gimmicks og anlagt deres egen motorvej i mini-format. De ønsker sig brændene fire spor fra Herning til Holstebro.

I dag var deres skæbne mere end nogensinde før lagt i politikernes hænder. Mens Folketingets trafikordførere forhandlede i Transportministriet, måtte det vestjyske erhvervsliv væbne sig med tålmodlighed.

- Jeg har det som om det er juleaften. Lige nu venter jeg kun på gaverne, sagde John Thorsø, formand for Nordvestjysk Erhvervsråd, til TV/MIDT-VEST, tidligere i dag.

VVM-undersøgelse er et must

Ønsket om en motorvej fra Herning til Holstebro har været mere end 10 år undervejs. For Bang og Olufsen i Struer er det helt væsentligt at kunne komme hurtigere og nemmere mod syd. På hi-fi-virksomheden ville man ikke nøjes med en forundersøgelse. En VVM-undersøgelse, som kan gøre projektet køreklart, var et must.

- Det er et ekstremt vigtigt signal med en VVM-undersøgelse. Først med sådan en i hånden ved vi, at politikerne prioriterer Vestjylland, sagde John Bennett-Therkildsen, Direktør, Bang & Olufsen Operations, torsdag formiddag.

Aftale til 90 milliarder kroner

Det er en aftale til 90 milliarder, som folketingets partier, minus enhedlisten, i dag forhandlede på plads. Med ved bordet i Transportministeriet sad også MF'ere valgt her i landsdelen. For partiet Venstre forhandler trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen. For de radikale mødte Johs Poulsen fra Herning.

Se interviewet med formanden for Nordvestjysk Erhvervsråd, John Thorsø, her:

2:21