Erhvervslivet indtager Christiansborg med ønske om motorvej

På torsdag tager repræsentanter fra Erhvervsforum Holstebro til Christiansborg for at prøve at overbevise politikerne om at forlænge motorvejen.

Motorvej
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Den første del af strækningen på den nye motorvej mellem Herning og Holstebro åbner snart, men i Holstebro undrer både erhvervsliv og borgmesteren sig over, at motorvejen ikke skal kædes sammen med resten af motorvejsnettet. 

Som planerne er lagt, kommer motorvejen til at gå fra Holstebro til det nye supersygehus i Gødstrup plus et par kilometer ekstra til Snejbjerg. Men i Holstebro vil man have motorvejen forlænget øst om Herning. 

Hvis motorvejen mellem Holstebro og Herning skal kædes sammen med resten af det danske motorvejsnet, så skal der bygges motorvej på syv kilometer øst om Herning, hvor der nu kun er motortrafikvej. En udvidelse af vejen er derfor, hvad de beder om. 

- Det handler ren og skær om sikkerheden. Al forskning og erfaring viser, at når man går fra motorvej til motortrafikvej, så sker der både flere og værre ulykker, og det bliver for farligt for vores medarbejdere, siger Lotte Littau, der er medlem af motorvejsgruppen i Erhvervsforum Holstebro. 

Hun og en række andre repræsentantaer fra Erhvervsforum Holstebro tager torsdag til Christiansborg for at gøre opmærksom på deres bekymringer over planerne. 

- Vi håber at få italesat vores bekymring som erhvervsliv, så det ikke kun bliver snak fra politiker til politiker, siger Lotte Littau. 

Hun håber, at de kan overbevise trafikudvalget om, at motortrafikvejen skal laves om til motorvej. 

- Det er hul i hovedet, at man ikke laver det nu, når man er ved at bygge i forvejen. I fremtiden vil vi kun få flere medarbejdere hos os, der pendler fra syd og øst, og det er simpelthen for farligt for dem, siger Lotte Littau, der til dagligt er direktør for kreativitet og trivsel hos Creativ Company i Holstebro. 

Borgmesteren kæmper med

H.C. Østerby er enig med Erhvervsforum Holstebro i, at motorvejen fra Holstebro til Herning skal samles øst for Herning med motorvejen fra Vejle til Herning.  

Han er i gang med at undersøge med i det politiske bagland, hvordan det kan lade sig gøre at få motorvej på de sidste syv kilometer af strækningen. Og det er for sikkerhedens skyld. 

- Man ved fra andre steder fx omkring Brande, før der kom motorvej hele vejen, at det er farligt. Så det er simpelthen  et spørgsmål om sikkerhed. Der, hvor der ikke kommer motorvej, kører man i en stor kurve, og det er svært at se modkørende, siger Holstebros borgmester. 

Ifølge H.C. Østerby bliver motorvejen billigere end forventet, og det er de penge, som er til overs, som han vil prøve at få sat til rådighed. 

- Vi arbejder på at få lov til at bruge de ekstra penge, der var tilbage, fordi motorvejen blev billigere, til det sidste stykke motorvej, siger han.