Erhvervsliv kræver flere flyafgange

Der er ikke nok passagerer, der checker ind i Karup Lufthavn. Derfor havde Norwegian i dag inviteret nogle af de største midt- og vestjyske virksomheder og landsdelens borgmestre til dialogmøde om fremtiden.

070912_Norwegian_0.jpg

Karup Lufthavn dannede i dag rammen om et dialogmøde, der skal fremme passagerinteressen for lufthavnen. Siden Cimber Sterling styrtede ned med forretningen og gik konkurs, har Norwegian som de eneste fløjet ruten Karup-København. Det norske flyselskab flyver til og fra Karup fire gange om dagen med store fly. Det betyder, at kapaciteten ikke er lavere end tidligere. Men alligevel håber det midt- og vestjyske erhvervsliv, at der vil ske ændringer i lufthavnen.

 - Helt enkelt, så håber jeg, at der kommer flere ruter til og fra Karup, siger Nomi Andersen, der er leder af rejseafdelingen hos Grundfos.

Passagertallet halveret

En af årsagerne til, at Norwegian kun har fire daglige afgange er faldende passagertal. Faktisk er antallet af flyrejsende i Karup Lufthavn halveret siden Cimber Sterlings krak, og det får nu Norwegian til at sætte kommunerne i gang med at promovere lufthavnen mere end de gør i dag.

 - De skal være bedre til at markedsføre de kulturelle fyrtårne, der er her i området. Får du det, så får du også flere rejsende fra Københvan og Sjælland, hvor de kan tage på golfture og aktiv ferie - alle de ting, som området her kan, mener Norwegians informationschef, Johan Bisgaard.

Kommunalt ejet lufthavn

Den lille lufthavn i Karup er ejet af ni omkringliggende kommuner. Ifølge Norwegian er det deres opgave at få flere passagerer til at vælge lufthavnen til. En udfordring, lufthavnens bestyrelsesformand ser positivt på.

 - Vi skal måske have forbedret busforbindelsen til lufthavnen, og så skal vi have markedsført, at nu kan man flyve fra Karup til København til en billig pris, siger Arne Lægaard, der også er 2. viceborgmester i Holstebro Kommune.

Den 27. september er der bestyrelsesmøde i Lufthavn, hvor mulige løsninger skal diskuteres. Umiddelbart herefter vil Norwegian igen invitere til dialogmøde.

Hør her, hvad Norwegians informationschef Johan Bisgaard siger til erhvervslivets krav om flere afgange:

3:18