Enigt udvalg: Ja til asylcenter

Et enigt beskæftigelsesudvalg i Vesthimmerlands Kommune har sagt ja til et midlertidigt asylcenter i Simested.

Simested.jpg

Et enigt beskæftigelsesudvalg besluttede fredag formiddag at sige ja til at oprette et midlertidigt asylcenter i den nedlagte skole i Simested. Det oplyser den konservative udvalgsformand Hans-Jørgen Kastberg til TV MIDTVEST.

Asylcenteret skal fungere hurtigst muligt og huse op til 100 syriske asylansøgere.

Der søges dispensation

På et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag skal det nu besluttes, om beskæftigelsesudvalget kan få dispensation fra en allerede vedtaget regel i Vesthimmerlands Kommune om, at kommunen ikke må huse flere end 500 flygtninge.

Med et nyt midlertidigt asylcenter i Simested kan kommunen i belastningsperioder komme over max-grænsen på 500 flygtninge i Vesthimmerlands Kommune.

Bekymrede borgere

Beslutningen om et asylcenter i Simested er kommet i al hast. Og det er kommet bag på mange af byens borgere. På et borgermøde mandag aften blev der derfor udtrykt stor bekymring og utilfredshed med kommunens planer.

- Jeg har ikke noget imod at skolen skal bruges til noget. Bare ikke til det her. De kan ikke sproget og kender ikke vores kultur. Og det er alt for mange, der kommer til sådan en lille by som vores, sagde Lotte Møller Nielsen, beboer i Simested, til TV MIDTVEST mandag.

Kan være en realitet om få uger

Men et enigt udvalg har altså fredag formiddag besluttet at stemme for et asylcenter i byen. Hvis byrådet efterfølgende baner vejen, så kan de første syriske asylansøgere ankomme til Simested om blot nogle få uger.

1:11
Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerlands Kommune har sagt ja til et midlertidigt asylcenter i Simested.