Enighed: Behov for bedre brandsikkerhed på ældre hoteller

På et møde hos Beredskabsstyrelsen og flere parter diskuteret sikkerhedsniveauet på ældre hoteller. Og en ting er sikkert – det skal højnes.

På et møde onsdag eftermiddag mellem repræsentanter fra blandt andre Danske Beredskaber, Kommunernes Landsforening og Trafik- og Byggestyrelsen er det blevet besluttet, at brandsikkerheden på landets ældre hoteller skal tjekkes efter i sømmene.

Mødet er blevet sat i værk efter Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden i sidste måned. En brand, der har sat gang i debatten, skriver Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

- Det kan ikke nytte, at vi går på kompromis med opdaterede hjælpemidler såsom automatisk brandalarmeringsanlæg, sprinklere og røgalarmer, bare fordi bygningens opførelsesdato ligger langt tilbage i historien. Tværtimod er der noget paradoksalt i, at sikkerheden er ringere i en bygning, der antageligt, på grund af sin alder, er det samme hvad angår flugtveje, materialer og brandhæmmere, siger Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef i Danske Beredskaber.

Danske Beredskaber fastholder, at der er behov for at ændre reglerne for brandsikring, så hoteller løbende skal vedligeholde og opdatere brandsikkerhedsniveauet.