Enhedslisten: 10. klasse skal blive i folkeskolen

Jakob Sølvhøj fra Enhedslisten mener, modsat LO og flere politiske partier, ikke at 10. klasse skal flyttes væk fra folkeskolen

10. klasse skal blive i folkeskolen, hvis det står til Jakob Sølvhøj, der er valgt til folketinget her fra landsdelen, for Enhedslisten.
10. klasse skal blive i folkeskolen, hvis det står til Jakob Sølvhøj, der er valgt til folketinget her fra landsdelen, for Enhedslisten.
Foto: TV MIDTVEST arkiv

- Det er ikke nogen god ide at flytte 10. klasse ud af folkeskolen, som LO nu foreslår, mener Enhedslisten Jakob Sølvhøj, der er medlem af folketinget for Enhedslisten og valgt her i landsdelen.

Det skriver politikeren på sin facebookprofil.

Den faglige organisation LO har ellers foreslået, at 10. klasserne skal flyttes over på erhvervsskolerne for at give de unge et bedre grundlag for at vælge ungdomsuddannelse.

Men Jakob Sølvhøj, som er Enhedslistens undervisningsordfører, er altså uenig.

- Det er forståeligt, at der er bekymring over at så få unge vælger en erhvervsuddannelse, men løsningen er ikke at presse de unge ind på EUD gennem strukturelle løsninger. Tværtimod vil det hurtigt komme til at spænde ben for hensigten.

Han frygter, at forslaget vil presse de unge unødigt.

- Mange unge synes, det er et stort pres at skulle vælge uddannelsesvej så tidligt, og det problem vil forstærkes, hvis valget af 10. klasse strukturelt forbindes med erhvervsuddannelserne, skriver Jakob Sølvhøj.