Engell: Kristian Jensen vil ikke ligne en tøsedreng igen

Kristian Jensen vil sende et signal til de andre i Venstre om, at han ikke er bange for magten, vurderer kommentator Hans Engell

Kristian Jensen i bil.jpg

Når udenrigsminister og næstformand i Venstre, Kristian Jensen, i søndagens udgave af Jyllands-Posten proklamerer, at han er klar til at tage et kampvalg om formandsposten, er det et signal om, at han vil kæmpe for magten.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Kristian Jensen vil vise, at han ikke ryster på hænderne. Han vil vise, at han har viljen til magt, når det gælder, siger Hans Engell til Ritzau.

Kristian Jensen lignede en tøsedreng

Tilbage i 2014 ulmede et formandsopgør i Venstre mellem Kristian Jensen fra Lind ved Herning og den nuværende formand Lars Løkke Rasmussen.

Det endte dog med, at Kristian Jensen indgik en aftale med Løkke, der gjorde, at han blev ved magten.

- Dengang kom han til at ligne en tøsedreng, for da Løkke kiggede ham hårdt i øjnene, så turde han alligevel ikke at tage kampen. Det skabte et billede af, at Kristian Jensen ikke har viljen til magt, siger Hans Engell til Ritzau.

Sender et signal internt i Venstre

Selv om valg af en ny formand endnu ikke er aktuelt i Venstre, så er Hans Engell ikke i tvivl om, at det kan få en betydning internt i partiet, når Kristian Jensen i så god tid fastslår, at han er klar til at blive formand.

- Løkke står uendeligt svagt i meningsmålingerne, og regeringen er lige kommet ud af en stor krise. Derfor sender det et signal om, at Løkke ikke er en langtidsløsning. Samtidig er det et vink med en vognstang til andre i partiet - som Søren Gade, Troels Lund Poulsen og Inger Støjberg - om at han er klar til at stille op til formandsposten, uanset hvilke andre kandidater der melder sig, siger han til Ritzau.