Engel er færdig i Vestas

Administrerende direktør i Vestas, Ditlev Engel er færdig hos vindmøllegiganten. Ny mand på posten er Anders Runevad.

Ditlev engel er færdig efter otte år som topchef i Vestas. Han ryger ud pr. dags dato.

Koncernchef Ditlev Engel er færdig i Vestas. Ny koncernchef bliver Anders Runevad, oplyser selskabet i en meddelelse til børsen.

Ditlev Engel forlader vindmølleselskabet øjeblikkeligt, mens Anders Runevad først tiltræder 1. september.

Ditlev Engel har været ansat i Vestas siden 2005 og har været gennem mange op- og nedture i selskabet. I de senere år har det dog været en lang og hård kamp for selskabet med fyringer, store underskud og strategiplaner.

Begrundelsen for at, Engel nu er fortid i Vestas er ifølge bestyrelsesformand for Vestas Bert Nordberg, at det nu er det rette tidspunkt at foretage denne ændring set i lyset af de nyligt gennemførte spareplaner.

- Selskabet går nu ind i en ny fase, hvor vi ønsker at realisere vores vækstpotentiale, og jeg er overbevist om, at Anders Runevad har den rette erfaring til at lede selskabet fremadrettet, siger Bert Nordberg i meddelelsen.

Anders Runevad kommer fra en stilling som regionsdirektør i svenske Ericsson og medlem af den globale ledelse.

Chokregnskab

Udskiftningen af Ditlev Engel kommer samme dag som Vestas offentliggør halvårsregnskab. Vestas skuffer med sit regnskab i andet kvartal 2013, der kommer ud med et resultat på minus 462 millioner kroner mod et forventet underskud på 142 mio.

Også omsætningen er faldet fra næsten 12 milliarder kroner til 8,8 milliarder kroner, viser regnskabet.

Der har ellers været store forventninger til Vestas i gennem den seneste tid. I andet kvartal er en aktie i vindmølleselskabet steget med 140 procent. Men det ser nu ud til at være en stigning, som aktionærer kun kan drømme om.

/ritzau/

02:11 Luk video