Brande lokker: Energinørder valfarter til Siemens-byen

Brande er stedet at tage til, hvis man vil være noget inden for vindmøllebranchen, er Siemens' mantra. Og kigger man på det seneste halve års ansættelser af ingeniører, tyder noget på, at det ikke er helt forkert.

Chris Pearson rykkede i oktober 2018 fra Liverpool til Brande for at arbejde hos Siemens Gamesa.
Chris Pearson rykkede i oktober 2018 fra Liverpool til Brande for at arbejde hos Siemens Gamesa.
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Brande er blevet kendt som et sted, man skal tage til, hvis man gerne vil noget med vindenergi. 

Chris Pearson rykkede i oktober fra engelske Liverpool til det midtjyske for at arbejde som teknisk projektmanager hos Siemens Gamesa.

- Siemens Gamesa er klart én af de ledende inden for vindmølleindustrien. Da muligheden kom for at blive en del af det, så gav det sig selv, siger han til TV MIDTVEST.

Han er én af de 160 ingeniører, der det seneste halve år er begyndt i Siemens Gamesas udviklingsafdeling. Og der er god grund til at komme til Brande, hvis man spørger Steffen Frydendal Poulsen, der er ansvarlig for teknologiudvikling hos Siemens Gamesa.

- I stor udstrækning er det fra det område her, at vindindustrien er udviklet og præget gennem de seneste 40 år, og det har vi bevaret, selvom industrien er blevet global.

Men vingerne - og ikke mindst investeringerne i dem - skal holdes i gang for, at medvinden fortsætter.

Investeringer er afgørende

Ikke overraskende mener Steffen Frydendal Poulsen, at det er afgørende for Danmarks vindmøllestatus, at staten også fremadrettet investerer massivt i vindmøller.

- Vi tror på, at det der med at vise resten af verden, hvordan Danmark er foregangsland, viser, at man ikke skal have vedvarende energi til en vis udstrækning, men at vi egentlig skal være meget ambitiøse, forklarer han.

Netop ambitionerne har blandt andre tiltrukket Chris Pearson til.

- Jeg har arbejdet de seneste seks år i olie- og benzinindustrien, og da jeg fandt ud af, at jeg skulle være far, følte jeg, at jeg hellere ville være en del af løsningen i stedet for en del af problemet, fortæller han.

Hos Siemens Gamesa arbejder han på at finde ud af, hvordan man kan få endnu mere energi ud af vindmøller.

2:04
Danmark er et af de førende lande indenfor vindmølleenergi, og hos Siemens' udviklingsafdeling går det rigtig godt.