Energi-Minister: Møllebekymring kommer alt for sent

Klima- og Energiminister Lars Christian Lilleholt: Lokal politisk modstand mod kystnære havvindmøller kommer alt for sent.

Kystnære havvindmøller
Foto: Arkiv

Det er alt for sent de lokale Venstre-politikere kommer på banen med modstand mod den planlagte havvindmøllepark. Det siger Klima- og Energiminister Lars Christian Lilleholt til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Det siger sig selv, at jeg ikke kan gå ud og ændre, på den kontrakt vi allerede har indgået med Vattenfall. Et politisk flertal gik ind for at opføre møllerne. Det tager jeg til efterretning, selv om både jeg og den forrige regering gerne havde set det anderledes. Hvis vi skal gå ind og stille nye krav til vinderen af projektet, skulle der et nyt udbud til, og det er helt urealistisk, siger ministeren.

I den forgangne uge kom det frem, at  seks af byrådets 13 Venstre-medlemmer har sendt et brev til ministeren, hvor de opfordrer Energi- og Klimaminister Lars Christian Lilleholdt (V) til at undersøge muligheden for at placere møllerne længere væk fra kysten.

Brevet har skabt intern splid i Venstre forud for det kommende kommunalvalg. Men brevskriverne er altså alt for sent ude med bekymringerne. Det var allerede i december, at energiselskabet Vattenfall vandt udbuddet på den store havvindmølle park.

 

2:59
Venstres byrådsgruppe i detr erklærede grønne Ringkøbing-Skjern er knækket på midten i spørgsmålet om kystnære vindmøller.