Eneboeren Guf: Sådan vasker han sokker

Få et eksklusivt klip fra det kommende program om eneboeren Guf, som vil leve i pagt med naturen.

I de sidste 8 år har TVMIDTVEST fulgt eneboeren Gufs liv i Rønnes Mose syd for Skive. 

I de sidste 35 år har Guf boet i sin gammel bus uden elektricitet og varme. Han flyttede ud i mosen, fordi han ville leve i pagt med naturen og langt væk fra byens støj og larm. 

Nu er Guf fyldt 82 år, men det er umuligt at se. Hver eneste dag fragter han store stykker træ fra skoven hen til sin bus og brændeovnen. Og sygdom er der intet af hos eneboeren. Selv mener han, at hans gode helbred skyldes den friske luft og at han aldrig sidder stille.

JULEKALENDEREN

Nu har folk uden for det midt- og vestjyske også fået øjnene op for eneboerens fascinerende historie. I 2018 sender TV 2 en 40 minutter lang dokumentar om Guf. Dokumentaren er selvfølgelig lavet af os her på TVMIDTVEST, og her i julekalenderens låge nummer 19 får du en lille forsmag øverst i artiklen her. 

Som alle os andre skal Guf også have vasket sit tøj. Men hvad gør man, når man ikke har rindende vand og vaskemaskine? I oktober var vi på besøg, da Guf for første gang i år vaskede sokker.

I det nye program følger vi Guf i et helt år. Men har du allerede nu lyst til at se mere til Guf, så se eller gense herunder de programmer, vi allerede har lavet fra mosen. 

Første gang hos Guf, 2010 

 

 

Guf møder drømmekvinden, 2011 

 

Guf går på nettet, 2017