Endnu et tilfælde af Influenza A i Skjern

Der er med meget stor sandsynlighed nu to tilfælde af Influenza A i Skjern. Kæresten til den unge kvinde, der er smittet, er nu også i behandling.

Virus_0.jpg

- Det er meget sandsynlig, at kæresten til kvinden også er smittet. De to har været tæt på hinanden mens kvinden har haft virussen, og da han to dage senere viser tegn på influenzaen, er det sandsynligvis fordi han også er smittet, siger embedslæge, Børge Sommer, til TV/MIDT-VEST.

Den unge kvinde, der var den første i Region Midtjylland med virussen, blev smittet efter en udlandsrejse i USA. To dage efter hun kom hjem, viste hun tegn på smitten og er nu i isolation i sit hjem i Skjern.

Men to dage efter kvinden viste tegn på smitten, viste hendes kæreste samme tegn på smitte. Derfor er han nu også i behandling for influenza A, og det endelig svar på prøverne ventes snart endeligt at bekræfte, at manden også bærer smitten. De to er begge isoleret - sammen - på en adresse i Skjern.

Sundhedsmyndighederne kan i øvrigt berolige enhver, der kan have været med i samme fly som kvinden. Børge Sommer fortæller, at man ikke finder det sandsynligt, at kvinden har kunnet smitte, mens hun var i flyet, fordi der altid går nogle dage, hvor virussen ikke kan overføres til andre.

Læs mere her:

Influenza tilfælde i Skjern