Endnu en suveræn popularitets-måling for Søren Pape

Søren Pape er, som den eneste i regeringen, blevet mere troværdig i vælgernes øjne i sin tid som minister

Søren Pape Poulsen

Torsdag morgen kunne avisen MetroXpress fortælle, at den tidligere Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen havde overhalet Inger Støjberg som regeringens mest populære minister.

Nu viser endnu en undersøgelse, at Søren Pape Poulsen i vælgernes øjne har gjort et godt stykke arbejde i sine første 100 dage som justitsminister.

I en meningsmåling som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, er vælgerne blevet bedt om at vurdere ministrenes troværdighed.

19 ud af de i alt 22 ministre i regeringen har ifølge undersøgelsen tabt troværdighed i løbet af de seneste tre måneder, mens det for to af dem er status quo.

Den eneste, der går frem i målingen er justitsministeren.

Svær begyndelse for regeringen

- Regeringen har ikke haft en nem start. Det har været svært at gennemføre ny politik, fordi flertallet i Folketinget ofte ikke har bakket op. Det er kun på udlændinge- og retspolitikken, at der er entydig støtte til regeringens projekt, og når en minister ikke kan få gennemført sin politik, er det svært at skabe et billede af handlekraft og ansvar, siger Rune Stubager, der professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, til Jyllands-Posten.

Størst fald i troværdighed oplever ældreminister Thyra Frank og transportminister Ole Birk Olesen, der begge er medlemmer af Liberal Alliance. De har fået hård kritik af oppositionen og Dansk Folkeparti i deres første ministertid.