Endnu en Herning-dreng vender hjem til VM i ishockey

Oliver Bjorkstrand har meldt sig klar til at spille VM i ishockey, der begynder fredag på dansk grund.

Det danske ishockeylandshold har fået endnu en kærkommen forstærkning i angrebet, inden det fredag går løs med den første kamp ved VM på hjemmebane.

Oliver Bjorkstrand, der spiller i NHL-klubben Columbus Blue Jackets, kommer hjem og spiller VM. Det oplyser Danmarks Ishockey Union (DIU) i en pressemeddelelse.

Danmark har hjemmebane i Herning, hvor Oliver Bjorkstrand har fået sin ishockeyopdragelse, og nu er den stærke angriber altså klar til at stille op for Danmark i sin hjemby. Danskeren har ikke fundet en klub til næste sæson, hvilket hidtil har været en knast i forhold til at spille VM.

- Det er selvfølgelig ikke nogen nem beslutning, når jeg ikke har nogen kontrakt for den kommende sæson.

- Men det har været en god og betryggende proces at få forsikringen på plads med DIU, og jeg har haft et brændende ønske om at være med i år. Jeg glæder mig vildt til at trække trøjen over hovedet på fredag, siger Oliver Bjorkstrand.

Den tredje NHL-spiller

23-årige Oliver Bjorkstrand bliver den tredje NHL-spiller i den danske VM-trup. Frederik Andersen fra Toronto Maple Leafs og Frans Nielsen fra Detroit Red Wings er også med i den danske VM-trup.

- En fantastisk forstærkning til vores angreb. Det siger sig selv. Oliver er etableret NHL-spiller af den stærke slags, og han er samtidig højreskytte. Han bringer et farligt aspekt ind på holdet med sine målscorerevner. Vi glæder os virkelig til at se ham i Herning, siger sportschef hos Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus.

Inden Oliver Bjorkstrand forlod Danmark, blev han dansk mester med Herning Blue Fox. Derefter flyttede han til nordamerikansk juniorhockey.

I de seneste sæsoner har han spillet for Columbus Blue Jackets i NHL, i denne sæson med fornemme 40 point i 82 grundspilskampe og tre point i en tæt første runde-serie i Stanley Cup-slutspillet med Columbus, som blev tabt til Washington og Lars Eller.

Oliver Bjorkstrand optrådte senest for Danmark ved OL-kvalifikationen i Minsk i 2016. Også hans storebror Patrick Bjorkstrand er med på det danske ishockeylandshold.

Danmark indleder på fredag VM i Jyske Bank Boxen i Herning mod Tyskland. Pucken bliver smidt kl. 20.15.

Oliver og Patrick Bjorkstrand spiller begge ishockey i USA, men er på ferie i Danmark, hvor de træner med Herning Blue Fox.