Endnu en fødsel kan drille danske VM-planer i håndbold

VM-debutanten Nikolaj Øris venter familieforøgelse i slutningen af januar, hvor Danmark stadig kan spille VM.

nikolaj_oeris.jpg
Foto: John Randeris / Ritzau - Scanpix

Håndboldstjernen Mikkel Hansen har i øjeblikket fri fra den danske landsholdslejr i herrehåndbold, da en familieforøgelse er lige på trapperne. 

Mikkel Hansen er dog ikke den eneste spiller i den danske VM-trup, der kan få en fødsel på tværs af VM-planerne.
Også Nikolaj Øris, der er med ved en slutrunde for første gang, kan risikere at skulle forlade den danske lejr, mens Danmark stadig potentielt kan være med i VM-slutrunden.
    
Øris' kæreste har termin i slutningen af januar, hvor de afgørende kampe spilles, og Nikolaj Øris er ikke i tvivl om, hvad han gør, hvis kæresten skal føde.
    
- Jeg skal være med til fødslen. Selv om en VM-slutrunde også er en kæmpe oplevelse, især fordi det er første gang, jeg er med. Jeg har et barn i forvejen, og det er en af de største oplevelser, jeg har haft i mit liv, så det vil jeg nødig være foruden, siger Nikolaj Øris til DR.

Mikkel Hansen var ikke med, da Danmark torsdag besejrede Ungarn 33-19 i testkampen i Aarhus. Det er dog planen, at Paris Saint-Germain-backen møder ind i landsholdslejren om et par dage. Det oplyste Dansk Håndbold Forbund (DHF) torsdag, hvor forbundet dog ikke meddelte, om fødslen allerede var sket.
    
Danmark møder også på søndag Ungarn i en testkamp, inden det går løs ved VM på hjemmebane.
Danmark spiller sin første VM-kamp mod Chile 10. januar i København, og derefter rykker holdet videre til Herning i resten af gruppespillet.
I gruppe D skal Danmark desuden møde Tunesien, Saudi-Arabien, Østrig og Norge.