Endnu en bil stjålet: Politiet frygter ny afbrænding

En bil blev mandag aften stjålet i Holstebro, og politiet frygter nu ny bilbrand, efter fire biler inden for kort tid er blevet brændt af.

Politibil og ærme med emblem
Foto: Flemming Christensen

Kl. 21.20 mandag aften blev en sølvmetal Chevrolet med registreringsnummer YV 41186 stjålet fra et værksted på Galgemosevej i Holstebro. En scooter lå smidt på stedet, og politiet tror, at ejeren af den har taget bilen i stedet.

Politiet frygter, at bilen skal bruges til tyveri og efterfølgende brændes af for at slette spor.

- Vi har haft 3-4 sager om biler, der er blevet brændt af for at slette spor inden for en uges tid, siger Peder Christensen, politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Bilafbrænding mandag aften

Bilafbrændingerne begyndte den 10. december, fortsatte den 29. december, og få dage inde i det nye år var den gal igen. Og mandag aften måtte politi og brandvæsen så endnu en gang rykke ud til en bilafbrænding i Holstebro.

En ukendt gerningsmand havde sat ild til en hvid varevogn, som blev stjålet i Ikast omkring klokken 13.00. Klokken 20.55 blev den brændende varevogn så fundet på Hestbjergvej vest for Holstebro.

- Det er helt tydeligt, at man har villet slette alle spor med den her afbrænding, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands politi Jens Claumarch.

- Gerningsmanden har også været et smut i Hodsager, inden han kørte til Holstebro. Der har vi i hvert fald fundet papirer fra en pung, som var i varevognen.

Frygter det sker igen

Den 3. januar blev en sølvgrå BMW stjålet fra en villavej i Mejrup og siden fundet udbrændt på Skautrupvej. Inden da blev en udbrændt bil fundet mellem cykelstien og kørebanen på Nørre Boulevard den 10. december, og den 29. december fandt politiet en udbrændt og stjålet bil ved kanopladsen ved Bur.

- Vi ved ikke, om der er en sammenhæng, men vi frygter lidt, at det vil ske igen, nu hvor endnu en bil er blevet stjålet, siger Peder Christensen.

Politiet vil meget gerne høre fra folk, der har set den sølvgrå Chevrolet.