Endelig: Skøjterne er fundet frem i Skjern

Selvom kalenderen siger forår, har Kong Vinter stadig fat i landsdelen. Det giver mulighed for at skøjte flere steder.

Den sibriske kulde, der har ligget som en tung dyne over Danmark den seneste uge, fører andet end bare kolde temperaturer med sig. Kulden har nemlig også betydet, at søerne rundt om i landet er frosset til, og det får mange til at overveje, om isen kan bruges til eksempelvis skøjteløb.

Og det kan borgerne i Skjern nu trygt kaste sig ud i på Soppesøen i Fredensgade. Kommunen har nemlig sagt god for, at isen kan bære. Det benyttede både børn og voksne sig af søndag formiddag. 

- Det er rigtig sjovt, og der er rigtig mange, jeg kender, lyder det fra 11-årige Pauline Lomborg fra Skjern. 

Det er kommunerne, der skal måle tykkelsen på isen og give den endelige tilladelse, før borgerne må bevæge sig ud på søerne. Kravet til isen er minimum 13 centimeter både ved kanten og midt på søen, og det lever de færreste søer op til. Derfor må man ikke færdes på størstedelen af dem. Men i Skjern blev islaget på Soppesøen fredag målt til 13,5 centimeter, og dermed kunne Pauline Lomborg trygt snøre skøjterne. 

11-årige Pauline Lomborg har fundet skøjterne frem i Skjern.
11-årige Pauline Lomborg har fundet skøjterne frem i Skjern.
Foto: Gustav Houe Dall

- Vi skøjter ikke særlig tit, så vi tænkte, at det kunne være sjovt at komme ud og skøjte nu, fortæller 11-årige Pauline Lomborg fra Skjern. 

Også i Holstebro og Struer bliver kulden udnyttet til at lave skøjtebaner, der ellers ikke normalt er der. Her er det dog ikke på søerne, men i stedet på kunstige baner. I Struer er den tidligere skøjtebane ved byens bowlinghal blevet genetableret med hjælp fra Falck, der har leveret vand til banen. I Holstebro er det basketballbanen på byens gamle slagterigrund, der er blevet forvandlet til skøjtebane. 

Sådan er reglerne for færdsel på isen