Endelig politisk medvind til Skive: - Det er virkelig stort

Der faldt ikke meget af til Skive ved hverken forsvarsforlig eller udflytning af statslige arbejdspladser, men nu får energiprojektet GreenLab mange millioner fra Christiansborg.

GreenLab åbnede i november sidste år. Nu er der snart flere penge på vej til erhvervsparken.
GreenLab åbnede i november sidste år. Nu er der snart flere penge på vej til erhvervsparken.
Foto: Arkiv

I den seneste tid har Skive følt sig lidt forbigået af politikerne på Christiansborg, men nu er der endelig politisk medvind til Limfjordskommunen.

Både ved den seneste udflytning af statslige arbejdspladser og forsvarsforliget tidligere på ugen fik Skive ikke meget at juble over, men nu får det store projekt med erhvervsparken GreenLab efter al sandsynlighed en økonomisk indsprøjtning i form af 80 millioner kroner, og det får en varm modtagelse af den fungerende borgmester. 

- Det er helt sikkert dejligt. Det her er virkelig stort. Det er virkelig godt, siger Peder Christensen (A) og fortsætter.

- Det er godt nok en appelsin i vores turban!

Skive er 'spot on'

Det er en politisk aftale på Christiansborg, der afsætter 130 millioner til investeringer i energilagring. Aftalepartierne vil tildele GreenLab i Skive størstedelen, nemlig 80 millioner. Nu skal kommunen blot ansøge om at få del af puljen, af hensyn til reglerne om statsstøtte, og i løbet af 2018 vil det så blive endeligt afgjort. 

- Skive har udviklet lige præcist det, vi efterspørger; nemlig at lagre strømmen fra vindmøllerne. Det vil man ved at omdanne den til brint, som skal i naturgasnettet. Det er næste skridt i den grønne udvikling og Skives projekt er ’spot on’, lyder det fra Radikale Venstres Andreas Steenberg i en pressemeddelelse. 

Aftalen er indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, SF og Radikal Venstre. Det er penge, der er i overskud fra en anden aftale, og pengene skal bruges i år. Derfor forventer Andreas Steenberg (B), at der vil komme endeligt tilsavn i løbet året, når GreenLab søger puljen. 

- Det betyder enormt meget. Vi er jo i gang med det, men vi mangler jo stadig at lande en masse aftaler, og vi skal også have fundet nogle investorer til det, så det er klart, at vi bliver tilgodeset fra staten på den måde - det er jo rigtig, rigtig godt, siger Peder Christensen (A), der ligesom aftalepartierne ser en spændende fremtid i netop energilagring.