Endelig en diagnose til Lucas

Danmarks tungeste 3årige Lucas Thomsen fra Roum ved Viborg har nu endelig fået en diagnose. En sjælden hormonsygdom snyder Lucas' hjerne til at tro, at han er ved at dø af sult.

lucas.jpg

Selv om han kun er tre år gammel og har været på en streng diæt siden han var seks måneder, er Lucas Kirkeby Kastrup Thomsen fra Roum ved Viborg Danmarks tungeste dreng. Med en vægt 38 kilo selv om han hverken spiser fedt eller sukker. En genanalyse har nu afsløret, at en yderst sjælden hormonsygdom er skyld i drengens ekstreme overvægt, skriver Viborg Stifts Folkeblad. 

Hjernen bliver snydt

I følge eksperterne betyder hormonsygdommen, at Lucas Thomsens hjerne tror, at drengen er ved at dø af sult. Derfor sætter hjernen kroppens forbrænding så meget ned, at han på trods af sin strenge diæt alligevel er i stand til at tage på. 

Diagnosen gør nu, at Lucas kan blive behandlet for sin sygdom, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Desperate for at finde ud af, hvad der var galt med Lucas, stod hans forældre frem i medierne tidligere på året. Se her TV/MIDT-VESTs indslag om Lucas Thomsen:

 

1:50

 

 

 

1:24
Danmarks tungeste 3-årige har en genfejl, der gør at hjernen tror, at han er ved at dø af sult og sænker hans forbrænding