En ny øl skal anerkende danske krigsveteraner

En ny øl kaldet medalje-øl skal være med til at anerkende danske krigsveteraners indsats. Overskuddet fra ølsalget går til veteranarbejdet i Danmark.

medalje-øl

Medalje-øl er navnet på en ny øl, der nu flyder i hanerne på Thisted Bryghus.

Idéen med øllen er, at den skal anerkende danske krigsveteraners indsats og støtte de veteraner, der har fået enten fysiske eller psykiske men efter at have været udsendt.

Øllen kommer ud på samme tidspunkt, som det er blevet besluttet at veteraner, der har været udsendt for Forsvaret i perioden 1948-2009 skal anerkendes med en medalje for international tjeneste.

Det er Oberst og tidligere MF, Jens Chr. Lund, der står bag idéen til den nye øl.

Selv har han været soldat i 42 år, med hvad det indebærer. Han har en klar begrundelse for, hvorfor han har valgt at søsætte projektet.

- Jeg synes, det er deprimerende at der er 32.000, der får en anerkendelse som dronningen har givet dem, og så er der ingen mennesker, der ved det. Derfor har jeg prøvet at markedsføre det fra i dag, så det kan blive landskendt i hele verden, at der er nogle mennesker, der har betydet så meget for verdensfreden og for erhvervslivet i Danmark.

Det er i samarbejde med Thisted Bryghus og Brunnshåb Gamle Papirfabrik at Jens Chr. Lund har fået realiseret projektet.

Planen er, at de lokale Soldaterforeninger skal stå for salget af øllene over hele landet, og som Jens Chr. Lund peger på, så er der en kontant bonus ved salget til veteranarbejdet.

-De der har arbejdet med at lave øllene og pakke, de tjener ingen ting ved det. De eneste der tjener noget på det, det er soldaterforeningen, og de bruger hver en krone på veteranerne.

I følge Jens Chr.Lund, så går hver en krone til et meget vigtigt stykke arbejde.

- Det skal bruges til veteranarbejde, fordi de soldater der har været udsendte og de politibetjente der har været udsendt, der er desværre en del af dem, som har fået skavanker. Derfor er det vigtigt, at der er nogen der arbejder for dem

De første øl er allerede solgt til en glad køber. Det var Salling Bank, der i dag tog i mod det første parti øl bestående af 1.400 medlje-øl. Øllen skal gives til deres medarbejdere for at udbrede kendskaben til veteranernes arbejde for Danmark.

Der er indtil videre blevet produceret 5.000 medalje-øl.