"En forårsdag på Heden" aflyst

Danmarks største endags-cykelløb er aflyst.

På grund af manglende indtægter er cykelløbet Grand Prix Herning i år aflyst. Løbet, der også bliver kaldt "En forårsdag på Heden", er danmarks største endags-cykelløb. Alligevel mangler der en hovedsponsor og det har derfor ikke været muligt i år, at få løbet til at køre rundt for arrangøren Herning Cykle Klub.

- Når vi ikke har en hovedsponsor, så koster det klubben 3-500.000 kroner at gennemføre løbet og de penge vi så ville tabe på det, vil gå fra alt andet i klubben. Blandt andet vil det gå ud over udviklingen af vores egne talenter, og det mener vi ikke, at vi kan stå inde for som klub, siger Allan Eg, der er formand for Herning Cykle Klub. 

Igen penge på trods af Giroen

Formanden er træt af, at de er blevet nødt til at aflyse løbet, der ellers ville have været Grand Prix Hernings 20 års jubilæums-løb. Cykelløbet skulle have været kørt den 28. april, kun en uge inden at Giro d'Italia starter i Herning.

- Vi troede, at vi kunne finde en sponsor, fordi det ligger så tæt på Giroen, og at man ku få meget profilering i den her forbindelse. Men de forhandlinger vi har haft med potentielle sponsorere, de er ikke blevet til noget her på det sidste, fortæller Allan Eg.

Aflysningen er også en rigtig dårlig nyhed for mange cykelhold, da løbet normalt bliver brugt som udtagelsesløb til sommerens Post Danmark Rundt.