Embedsmand politianmeldt i mailsag

Teleanalytiker har anmeldt it-ansvarlig, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Ringkøbing-Skjern Kommune
Foto: Arkiv

Sagen om byrådsmedlemmerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, der fik deres mailkorrespondance gennemgået af kommunens jurist, fører nu til endnu en politianmeldelse.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) har i forvejen meldt kommunens borgmester, kommunaldirektør og jurist til politiet. Og nu følger teleanalytikeren John Strand så op med endnu en anmeldelse.

John Strand er en af hovedpersonerne i sagen, fordi det blandt andet var hans korrespondance med Niels Rasmussen, som kommunen var interesseret i at gennemgå. Han føler sig krænket over gennemlæsningen og har derfor meldt den it-ansvarlige, der stod for at finde udvekslingen, til politiet.

- Det gør jeg ikke for at få en lille it-mand ned med nakken, men for at sikre mig at han fortæller sin version af historien. Hvis man ser på Tamilsagen, så sagde dommen, at embedsmænd ikke bare blindt skulle følge det, som politikerne siger, at de skal gøre. Det var også konklusionen i Farumsagen, skriver han i en mail til dagbladet.

Når borgmesteren valgte at kræve flere politikeres mail gennemgået, skyldtes det en mistanke om læk af fortrolige oplysninger i sagen om et omdiskuteret it-udbud.