EM-succes skal gavne Viborg

I Viborg vil de gerne ride med på Kvindelandsholdets succes-bølge.

I de næste fire år er Viborg hjemmebane for det succesfulde kvindelandshold. Og nu skal der høstes videre på succesen mens sølvmedaljerne stadig skinner.

- Det kommer ikke af sig selv. Nu har pigerne leveret, de har leveret før end vi nok regnede med, og så skal vi starte med at holde momentum, siger den konservative borgmester Torsten Nielsen.

Derfor vil Viborg kommune skabe mere opmærksomhed om kampene, men også bruge spillerne, så de kommer ud og træne i lokale klubber, når der er landsholdssamlinger. Det hele, for at give opmærksomhed.

Succes er ikke givet

Men selv om klubben allerede har været hjemmebane for kvindelandsholdet i to år og der nu er kommet medaljer i hus, så kan kommunen ikke være sikre på at interessen bare fortsætter. Det mener sportsøkonomen Kenneth Cortsen.

- Det er jo sådan, at når det går godt i de store mesterskaber, så har befolkningen en tendens til at lade sige rive med, og kommer med på den her bølge. Og det er jo rigtigt positivt, men efterfølgende kommer der typisk et vakuum, siger Kenneth Cortsen.

- Der er det vigtigt, at man søger at få skabt et kapitaliseringsgrundlag ved at række ud til sponsorer med den her timing, som er god lige i øjeblikket, siger sportsøkonom Kenneth Cortsen.

Og det bliv er en udfordring at holde dampen oppe. Næste kvalifikationskamp på hjemmebanen i Viborg er først i april næste år.