EM-håndbold skudt i gang i Silkeborg

Kl. 10 her til formiddag blev de europæiske politimesterskaber i håndbold formelt åbnet i Silkeborg.

Politifolk fra hele Europa skal henover de næste dage krydse klinger på håndboldbanen. Otte nationer er repræsenteret ved turneringen, der blev officielt åbnet i dag i Silkeborg. Det er Midt- og Vestjyllands Politis Idrætsforening, der står bag arrangementet, som bliver afviklet i samarbejde med det nationale politiidrætsforbund og Silkeborg Kommune.

Derfor var det en lettet formand for idrætsforeningen, som i dag var med ved åbningsceremonien.

- Der har været mange opgaver undervejs. Først og fremmest skulle vi finde ud af, om stævnet skulle ligge i Midt- og Vestjylland, men heldigvis blev vores ledelse enige om, at vores landsdel er håndboldens Mekka. Derefter har vi arbejdet et finde spillested, og det blev Silkeborg. Vi har også hjulpet til med at indlogere spillerene, siger Jens Claumarch.

Det har dog ikke været et helt uproblematisk forløb.

- Der er været meget arbejde undervejs. Vi har ordnet mange prkatiske ting. Og så er der jo altid ting, der bliver ændret. Så sent som i går blev et af holdenes fly aflyst, men sådan noget tager vi med, siger Jens Claumarch og tilføjer, at der desværre ikke er nogen midt- og vestjyder på det danske landshold. 

Ved det seneste EM i Tyskland i 2012 vandt Danmark sølv.

Turneringen strækker sig henover denne uge og afsluttes med finalen på lørdag d. 4. juni.