EM-guld og VM-sølv til lokale surfere

Casper Steinfath fra Klitmøller vandt søndag sit tredje europamesterskab i Stand Up Paddle i træk, mens Skive-windsurferen Sebastian Kornum vandt VM-sølv i slalom.

200515Steinfath.jpg

Casper "The Viking" Steinfath kunne søndag føje endnu en titel til sit imponerende CV. For tredje gang i træk vandt Klitmøller-surferen EM-guld i Stand Up Paddle.

- Det var et mål jeg satte mig fra starten af. Men når man så sidder og har vundet tre gange, er det næsten ikke til at fatte, siger Casper Steinfath til limfjordupdate.dk.

Finalen blev afviklet i den italienske hovedstad Rom, og blev en tæt affære mellem Steinfath og amerikanske Zane Kekoa Schweitzer samt hjemmebanefavoritten Leonard Nika.

- Jeg var ude i en tie-break i dag. Der er kun et par point, der skiller os tre i toppen, så det har været et vanvittigt close race, siger Casper Steinfath til limfjordupdate.dk.

Glad for andenplads

Også windsurferen Sebastian Kornum har grund til at glæde sig over weekenden. På den tyske ø Sild erobrede han en flot andenplads i verdensmesterskaberne i slalom-windsurfing. Han blev kun overgået af tyske Vincent Langer.

- Jeg er glad for at være viceverdensmester. Normalt er det et nederlag at blive nummer to, men jeg under Vincent sejren af hele mit hjerte. Han viste god form på vandet, og han er meget engageret i talentudviklingen indenfor windsurfing. Hvis nogen har fortjent sejren, er det ham, siger Sebastian Kornum til windsurfinghjemmesiden dailydose.de.

Den 14. juli var vi med, da en dokumentarfilm om Casper Steinfath havde premiere:

2:31
I morgen er der premiere på en dokumentarfilm om den 21 årige Casper Steinfath. Filmen går helt tæt på den unge surfers liv i hjembyen Klitmøller og en karriere som en af verdens bedste surfere.