EM-fiasko for Maze

Michael Maze er fuldstændig overraskende ude af EM efter nederlag til en østrigsk kvalifikationsspiller.

EMbordtennis02_0.jpg

 /ritzau/EM endte som en gigantisk fiasko for Michael Maze, der allerede er færdig efter første runde af turneringen i Herning.

Danmarks største bordtennisstjerne fik fredag prygl af den upåagtede østriger Stefan Fegerl, der vandt med 4-2 i sæt - 11-5, 11-7, 11-7, 10-12, 10-12 og 11-8 over Maze foran et måbende publikum i Jyske Bank Boxen.

Det var svært at tro sine egne øjne, for Fegerl var kun kommet med til EM som "lucky loser" i kvalifikationen, mens Michael Maze var seedet som nummer fire.

Selv om Maze fra start var i offensiven, så var det østrigeren, der vandt de fleste point til større og større frustration for det danske hjemmebanehåb.

Allerede i slutningen af første sæt gik det ud over bordet, der fik et spark. Maze modtog en advarsel, men danskeren havde stadig svært ved at styre temperamentet.

Publikum forsøgte efter bedste evne at hjælpe Maze tilbage i kampen, og det lykkedes også at vinde fjerde sæt med 12-10.

Det blev et lille vendepunkt i kampen, for den danske europamester fra 2009 fik også vundet et lige så tæt femte sæt med 12-10. Desværre formåede Maze ikke at fuldføre sit comeback, og Fegerl afgjorde affæren i sjette sæt.

Den 31-årige dansker har haft svært ved at finde motivationen frem mod EM og skal nu hjem og overveje sin fremtid.

 - Lige nu er jeg lidt tom, og jeg skal hjem og overveje, hvad fremtiden skal bringe. Hvis det skal være på denne her måde, så er der nok ikke meget lyst tilbage, siger Michael Maze og antyder et muligt karrierestop.

Han trækker dog hurtigt ordene i sig, da han bliver spurgt, om han nu overvejer at stoppe.

 - Det gør jeg ikke. Jeg har altid været en spiller, der har været drevet af lyst og ambitioner, og det har jeg stadigvæk. Hvis kroppen kan være med, så er jeg sikker på, at det kommer tilbage, siger Maze.

/ritzau/