Elsker lugten af brændt dæk: Den vil jeg gerne have på deo

De indrømmer det gerne. Deltagerne ved biltræf er drengerøve, der er vilde med brændt gummi og masser af hestekræfter.

Dækafbrænding er Allan Nørgaards favoritdisciplin. I løbet af de første par timer brændte han tolv dæk af. Foto: Svend-Vilhelm Ravnkilde Mikkelsen, TV MIDTVEST

Nogen elsker den - andre hader den, lugten af brændt gummi fra bildæk.

Morten Nielsen er arrangør af biltræf i Thisted. For ham er der ingen tvivl om, hvor han står, når det gælder dækafbrænding.

- Det er lidt forbudt og så alligevel ikke. Og så er det selvfølgelig duften. Hvis man kunne få det, så ville jeg gerne have det i en deo. Og så når de sprænger, og dækresterne de flyver mellem ørerne på folk, det synes jeg også, det er lidt sjovt, fortæller Morten Nielsen.

Mere vil have mere. Sådan vil det altid være for os drengerøve.

Sune Hrab, Aars

Og for alle andre, der ikke kan leve uden netop den lugt, var Thisted i dag omdannet til et sandt slaraffenland. Her blev der nemlig dystet i dækafbrænding - og mange andre ting på fire hjul.

Noget af det andet, der blev dystet i, var, hvilket anlæg der kunne spille højest, hvem der kan holde et dæk i udstrakt arm i længst tid, og hvilken motor der har flest hestekræfter.

Der bliver også dystet i hestekræfter ved biltræf. Foto: Svend-Vilhelm Ravnkilde Mikkelsen, TV MIDTVEST

- Jamen den kunne sådan set godt komme op på de 265 og opefter – 275 cirka. Det er ganske fint. Det klager jeg ikke over, siger Sune Hrab fra Aars og fortsætter:

- Til vinter så skal jeg bygge flere hestekræfter på den. Så mere vil have mere. Sådan vil det altid være for os drengerøve, siger han med et smil.

01:59

Se tv-indslaget fra biltræffet i Thisted.

Luk video

Dækafbrænding var dog Allan Nørgaards favoritdisciplin. I løbet af de første par timer brændte han tolv dæk af.

- Det er lyden, og det er stemningen, og det er lugten. Og ja røgen der kommer, og hestekræfterne, og høre motoren ja, og stemningen med de folk, der går rundt og kigger. Det er bare fedt at være her, fastslår Allan Nørgaard fra Simested.

Omkring 500 gæster lagde vejen forbi dagens biltræf i Thisted.