Elly fik sin mands forlovelsesring tilbage efter 72 år

89-årige Elly Østergaard Pedersen har fået sin afdøde mands forlovelsesring tilbage, efter han tabte ringen for 72 år siden - kun 14 dage efter forlovelsen.

Ellys forlovelsesring
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Elly Østergaard Pedersen er utrolig overrasket over at have fået sin mands forlovelsesring igen efter 72 år.

- Jeg havde aldrig regnet med, at jeg skulle se den ring igen, så det er noget mærkeligt noget, at den pludselig er dukket op. Men det er en sjov historie, og det er også spændende at få så meget opmærksomhed fra alle medierne, siger hun.

Hendes forlovede og senere mand, Viggo Pedersen havde tabt den under arbejde i marken i Mønsted bare 14 dage efter, han havde friet til Elly den 18. maj 1945.

- Jeg blev overrasket over at se den igen. Den ser jo ud præcis som for 72 år siden, så den må have været godt beskyttet nede i marken.

Viggo nåede ikke at se ringen igen

Hendes mand, Viggo Pedersen, døde for 15 år siden af kræft, men hun er glad for nu at have den ring, han ikke nåede at finde, tilbage igen.

- Nu skal et af mine børnebørn have ringen. Han var altid meget glad for Viggo, og så kan ringen være et minde, siger hun til TV MIDTVEST.

Også sønnen Ole Pedersen er glad for, at farens ring er kommet tilbage.

- Jeg er da glad for, at ringen er vendt hjem, men det er da lidt mærkeligt efter så mange år.

- Man skulle næsten tro, at det var noget min far havde planlagt. Det passer lige med hans form for humor, så han ville have grinet godt over det her, siger han med smil. 

2:31
89-årige Elly Østergaard Pedersen har fået sin afdøde mands forlovelsesring tilbage, efter han tabte ringen for 72 år siden - kun 14 dage efter forlovelsen.