Ellen Trane: Adgangskrav er rimelige

Minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby(V) forsvarer regeringens udspil til en gymnasiereform, hvor adgangskravene skærpes.

ellen_trane.jpg
Foto: Jakob Sejr Teichert, TV 2-regionerne, Christiansborg

Det har i dag skabt stort debat, at regeringen vil indføre skærpede adgangskrav for at blive optaget på gymnasialuddannelserne STX, HHX, HTX og HF. Som ansøger til uddannelserne skal man for at blive optaget have en minimumskarakter på fire i henholdsvis dansk og matematik. Ellen Trane Nørby mener dog ikke, at kravene er urimelige.

- Et karakterkrav på fire er det, der svarer til, at man kan læse dansk. Man kan beherske det nogenlunde, og det er jo også det, der kræves, hvis man skal tage en ungdomsuddannelse, siger Ellen Trane Nørby og fortsætter.

- Vi ønsker at skabe et fagligt og moderne HF, som fortsat skal være den her mønsterbryderuddannelse. Det er derfor, vi nu siger, at der skal være forskel på, om man kommer direkte fra grundskolen, hvor vi nu også åbner for, at niendeklassers elever skal kunne komme direkte på HF.

Regeringen åbner i sit gymnasieudspil op for, at de elever, som ikke har karakterkravet på fire, får mulighed for at blive optaget på HF gennem en individuel vurdering på baggrund af personlige og faglige forudsætninger for at bestå en HF-uddannelse.