Ellen er motorvejsmodstander: Veje giver ikke udvikling

Det er ikke alle jyder, der siger ja tak til mere asfalt. Ellen Odgaard mener, at omkostningerne er for store.

En gruppe borgere er gået sammen i "Hærvejsgruppen" for at modarbejde planerne om en hærvejsmotorvej op gennem Jylland. Den motorvej kom tættere på i dag, da Vejdirektoratet offentliggjorde nye beregninger, der viser at en motorvej vil være godt for udviklingen. Men medlemmerne af Hærvejsgruppen er ikke enige:

- Det påstår de, men det er jo noget af en påstand, siger Ellen Odgaard, der bor i Ry og er med i gruppen, fordi hun mener der er motorveje nok.

Hærvejsgruppen mener, at omkostningerne ved nye motorveje er for store. Motorveje går ud over naturen og stavnsbinder folk, der har huse tæt ved de nye motorveje. Og så mener de, at motorveje kun støtter udviklingen de steder, hvor der er udvikling i forvejen.

- På Lolland har de haft motorveje i mange år, og der er der vist ikke den store udvikling, og lige sådan i Nordjylland, siger Ellen Odgaard.

Som den eneste motorvejsmodstander var hun mødt op til det pressemøde, hvor transportminister Hans Christian Schmidt fremlagde de nye tal sammen med Vejdirektoratet og Hærvejskomiteen, der arbejder for en hærvejsmotorvej.

- Det kan vi jo ikke hamle op med. Vi er jo bare helt almindelige borgere i Danmark, siger Ellen Odgaard.

Hærvejsmotorvejen skal - hvis den kommer - forbinde trekantsområdet med Billund, Herning, Viborg og Aalborg og aflaste den østjyske motorvej E45.