Elia-formand: Det er forfærdeligt

Det er første gang siden indvielsen i 2001, at der er sket en ulykke ved Elia.

Arkivfoto
Arkivfoto

Natten til søndag døde en 21-årig mand, efter han sprang over rækværket og faldt 10 meter ned i skulpturen Elia i Birk Centerpark ved Herning.

Den markante skulptur, der er lavet af Ingvar Cronhammar, blev indviet i 2001, og der har ifølge formanden for bestyrelsen, der står bag skulpturen, aldrig været lignende ulykker.

- Det er forfærdeligt, og jeg er meget chokeret over det. Tusindvis af mennesker har besøgt skulpturen, og mig bekendt er der aldrig sket nogen ulykker der ude før, siger Henrik Schinkel Stamp, formand for foreningen Elia.

Ulykken skete, da den 21-årige nåede først til toppen af skulpturen efter et kapløb med fire venner op ad trapperne. Her sprang han over rækværket, fordi han troede, der var en platform eller lignende på den anden side. Det er der ikke, og derfor faldt han 10 meter ned i skakten.

Skærpet sikkerhed

Den unge mand var fra Slagelse og kendte formentlig ikke til skulpturens udformning. Nu vil bestyrelsen overveje, om sikkerheden skal skærpes.

- Folk kommer normalt for at se Elia, når det er lyst. Det er ikke meningen, man skal se den i mørke, og derfor er der heller ikke noget lys på skulpturen. Nu skal vi selvfølgelig drøfte i bestyrelsen, om vi skal skærpe sikkerhedsforanstaltningerne der ude. Men først skal vi høre, hvad politiet siger - om der er grund til øget sikkerhed, siger Henrik Schinkel Stamp.

Ingvar Cronhammars skulptur har form af en stålkuppel med en diameter på 60 meter. På hver side af skulpturen fører en 10 meter bred trappe op til toppen, hvor der rejser sig fire stålsøjler.
    
Midt i skulpturen er en computerstyret gasbrænder placeret. På tilfældige, sjældne tidspunkter udspyr den en over otte meter høj ildsøjle.