Elg-drabet: Synd for jægeren

Næstformand i Nr. Snede Jagtforening har ondt af den danske jæger, Ole Frost, der har fået dødstrusler efter at have skudt den fredede elg Albin i Norge i går.

elgbill.jpg

Der har været meget virak ovenpå drabet af den norske albino-elg, Albin, som ifølge bt.dk i går måtte lade livet på et skud fra jægeren Ole Frost fra Nr. Snede.

Både Ole Frost selv og lederen af jagtdelegationen i Norge, Sigmund Lereim, har efterfølgende fået dødstrusler fra nordmænd, der har harceleret over drabet på den elg, der tilsyneladende har været Norges nationale kæledægge i flere år, og af den grund også er blevet fredet af flere lokale jagtforeninger.

Voldsom reaktion

Men dødstrusler er en al for voldsom reaktion på elg-drabet, mener næstformand i Nr. Snede Jagtforening, Leif Thykjær.

- Jeg kan ikke tage det alvorligt. Det er voldsomt, at han er blevet truet på livet. Det er trods alt et dyr. Det var da meget værre, hvis det var et menneske, siger han til TV/MIDT-VEST.dk

Man skal informeres om særlige regler

Og det er synd for den danske jæger, at situationen har udviklet sig, som den har, mener næstformanden.

- Nu kender jeg kun sagen fra radioen, men han (Ole Frost, red.) har tilsyneladende ikke vidst, at den var fredet. Og det er for dårligt, hvis ikke han er blevet informeret om at der har ligget en aftale om at frede albinus-elgen. Hvis der gælder særlige regler for et område, så skal man orienteres, alt andet er forkert, påpeger han.

Frygter konsekvenser for andre jægere

Leif Thykjær har ikke selv deltaget i jagter i Norge, men frygter at sagen kan få konsekvenser.

- Det kan måske ødelægge noget for andre danskere, der vil på jagt i Norge i fremtiden, det kunne man frygte, siger han.

Læs mere:Læs også:

Affotografering: vg.no