Eleverne svigter: Vostrup efterskole lukker

Skolen har ikke fået tilmeldinger nok til næste skoleår og må dreje nøglen om.

Vostrup efterskole teater
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Mange gode og anderledes ideer til næste skoleår har ikke været nok. Vostrup Efterskole, som ligger vest for Tarm, kan ikke mønstre nok elever til næste skoleår og må derfor lukke. Det skriver bestyrelsen for skolen fredag eftermiddag i en pressemeddelelse.

"Vi er meget kede af at måtte skuffe de 34 elever, som har valgt Vostrup. Vi er overbeviste om de med efterskoleforeningens hjælp nok skal finde en anden god efterskole at starte på til august", skriver bestyrelsen blandt andet. 

Comedy-linje og Facebook-kampagne var ikke nok

Der var ellers lavet flere tiltag for at skaffe elever. Blandt andet har Vostrup Efterskole lokket med en ny comedy-linje, hvor eleverne kunne lære stand-up komik med gæstelærere som Troels Malling, Carsten Eskelund og Thomas Warberg. I forvejen underviste skolen i musik og teater, foruden de boglige fag. 

Desuden har skolen den sidste måned kørt en kampagne på sin hjemme- og Facebook side, hvor kendte såvel som ukendte tidligere elever og deres forældre på videoopslag har fortalt om, hvilken positiv betydning deres ophold på Vostrup har haft for dem.

"Det vil vi gerne sige dem tak for. Det har også givet utroligt mange besøgende på siderne, men desværre ikke så mange tilmeldinger", forklarer bestyrelsen i pressemeddelelsen.

Faktisk havde kun 34 elever fordelt på 9 og 10 klasse, tilmeldt sig efterskolen til det kommende skoleår. Ifølge bestyrelsen er det ikke nok til at økonomien kan hænge sammen.

"Vi har derfor ikke andre muligheder", skriver bestyrelsen, som først vil udtale sig om beslutningen om skolelukningen, i morgen. 

 
 
Foto: Jens Kolding, TV MIDTVEST