Elever underviser elever: Idræt skal være for alle

Projekt Skolesport har haft kommende junioridrætsledere, skolesportsledere og lærerstuderende til kursus i Skive.

Benedikte Bech Rasmussen er en af dem, som er uddannet junioridrætsleder.
Benedikte Bech Rasmussen er en af dem, som er uddannet junioridrætsleder.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

I Skive skal junioridrætsledere sammen med de almindelige idrætslærere nu klædes så godt på, at de kan give flere skoleelever lyst til at bevæge sig. Projektet kaldes Projekt Skolesport og har til formål at gøre idræt for alle.

- Jeg kan godt lide at hjælpe dem, der har det lidt svært og lave nogle ting, som skolerne ikke er vant til at lave, siger Benedikte Bech Rasmussen, der går i 9. klasse. 

Hun er junioridrætsleder, hvilket betyder, at hun er uddannet til at hjælpe idrætslærerne til at varetage undervisningen. Det er nemlig ikke alle børn og unge, der har det lige godt i sportstøj, så derfor får de nu en hjælpende hånd.

 
 
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

- Man lærer, at dem, der har lidt svært ved idræt, faktisk godt kan finde ud af det, hvis bare de gør det på en lidt anden måde, siger Benedikte Bech Rasmussen. 

Hele Skive Kommune er med i Projekt Skolesport, som er arrangeret af Dansk Skoleidræt og Trygfonden.

- I idræt går der normalt meget konkurrence i det. Der er første hold og andet hold, men her snakker vi skolesport, og det skal være for alle, siger Jakob Hansen, der er projektleder hos Dansk Skoleidræt.

Det er politisk besluttet, at alle skoler i Skive Kommune nu skal være en del af Skolesport. I dag er 17 ud af kommunens 20 skoler en del af Skolesport. 

2:26