Elever slipper for tvungen skoleskift

Formand for børne- og ungeudvalget i Struer Kommune, Steen Jakobsen, lægger nu op til, at børn i specialtilbudet på Nørre Nissum får lov at blive.

Steen Jakobsen
Foto: TV MIDTVEST

Formanden for børne- og ungeudvalget i Struer Kommune, Steen Jakobsen (V), lægger nu op til, at de børn, hvis forældre har klaget over tvunget skoleskift, får lov at blive i Nørre Nissum et år mere.

Årsagen er, at fire forældre til børn i skolens specialtilbud har fået medhold fra Ankestyrelsen, der dermed har beordret Struer Kommune til at genbehandle sagerne. Kommunen havde ikke papirerne i orden, da beslutningen blev truffet tilbage i februar.

Det betyder, at Struer Kommune skal indhente ny dokumentation og tage sagen op til fornyet behandling.

Steen Jakobsen gæstede tirsdag aften TV MIDTVEST for at svare på spørgsmål til sagen.

Spørgsmål: Betyder det så, at alle de børn, der har fået at vide, at det skal flytte skole får frit valg?

-Ja sådan er det, for det er en del af proceduren. Der er lavet fejl, som ikke har været tilstrækkelige, og derfor giver det kun god grund til at sige, at nu må alle børn vælge, om de vil til Nørre Nissum eller om de vil på Limfjordsskolen i Struer, siger Steen Jakobsen.

 

Og sagsbehandlingen i forbindelse med det tvungne skoleskift er ikke noget, politikeren er stolt af af:

-Jeg er overhovedet ikke stolt. Jeg er rigtig ked af det. Først og fremmest for de elever og forældre, men også for vores medarbejdere, som har handlet i god tro i forhold til, at det, de gjorde, var rigtigt. Det er derfor en rigtig kedelig sag for os alle sammen. Vi har et rigtig godt specialtilbud i Struer, så nu handler det om at komme i dialog og vise nogle billeder af det gode tilbud vi har, siger han.

Kommunen har i forbindelse med sagen om skoleflytning fortalt forældrene, at flytningen til den nye skole skete på baggrund af en individuel vurdering af det enkelte barn. En vurdering som ingen af de forældre, TVMIDTVEST har talt, kan nikke genkende til.

Til spørgsmålet, om han erkender, at der ikke er lavet en individuel vurdering, som skulle ligge til grund for beslutningen er svaret:

-Det er jo det, vi har fået at vide som politikere, når vi har spurgt ind til, om der ligger en individuel vurdering. Det var jo afgørende. Og det har vi fået svar på, at det har der ligget til grund, siger han.

 

Til spørgsmålet om hvilken konsekvens Ankestyrelsens kritik af sagen får, svarer Steen Jakobsen:

-Det får den konsekvens, at vi nu skal sætte os ned og evaluere, hvordan vi skal håndtere det, når vi skal genoptage de her sager. Det skal vi have gjort rigtigt for det her tjener hverken elever, forældre eller medarbejdere, understreger han.